Om oss

Om du ville veta mer om Matologi.se så har du kommit till rätt ställe. Se över informationen under, och så hörs vi! 

Facebook

Nå oss på Facebook. Här länkar vi med nypublicerat material, samtidigt som vi följer de trådar som våra användare skapat på fallen

Twitter

Har vi varit dåliga på att svara på ditt mail? Ja, då är det förmodligen bara ditt mail vi missat. Släng iväg ett meddelande på Twitter, så ökar nog chansen att vi hinner svara dig på vad du anser är en rimlig tid

YouTube

Vi är en liten redaktion, som skall täcka en stor plattform. Tyvärr har vi bara två händer, och ekonomin räcker helt enkelt inte till för att skapa videos för vårat material än. Är du duktig på att klippa och redigera? Hör gärna av dig till oss här

om Matologi.se

Matologi, är dels en känsla, men också ett förhållningssätt. Känslan beskrivs bäst som den man upplever första gången man lyckas med den där såsen man försökt få till och äntligen sätter. Eller när man äntligen lyckas baka det där brödet, man hör hur det knäpper i hela köket när det ligger där på bänken och vilar, och den självförverkligande känslan av att skära upp och se det perfekt håliga inkromet. Man förstår arbetet bakom, man har respekt för hantverket. Det är Matologi. Förhållningssättet är lite knepigare att beskriva, det kan lätt uppfattas som man är en hipstern-nörd när man ställer klockan på 08:00 en lördag, för att stiga upp och vika sin jäst man var uppe och tog ut en och en halv tidigare. Allt för brödet, även om det tar hela dagen. Man har redan investerat för mycket. 

 

Det är det som är Matologi för oss, och vilka är vi? 

Matologi skapades, och drivs att ett gäng barndomsvänner som lagt alseles för mycket tid på att lära sig vad skillnaden gör om man exempelvis lägger till 2% vatten på den där vetesurdegen. Eller varför det är bättre att jäsa den napoletanska degen både innan, men också efter, man kalljäser degen kallt över natten. 

Grundiden med sidan är för att sammanställa, men också för att sålla, bort de där råden som man ibland inte blir klok på när man försöker återskapa ett recept som kräver lite mer än att man vet hur man steker och kokar något. Tanken är att skapa en lättnavigerad hemsida, som utöver att redogöra för fantastiska recept, också hjälper till med det där lilla extra. Eller kanske under det där momentet som man blir som mest osäker under när man försöker ”bryna köttet och löken”. Matlagning kan vara svårt, men oftast är det så enkelt. Det gäller bara att man misslyckats tillräckligt med många gånger.

 

Men vem har tid och råd att slösa iväg dyrbar tid eller ingredienser? Tid är ju det som kostar oss mest i dagens samhälle. Det är där vi tror att vi kan skapa något nytt, och även dela med oss av erfarenheter.

Matologi är dock så mycket mer. Vi vill vara som en mötesplats för människor som har samman passion och inställning till mat och hantverket bakom. Vi vet att det finns likasinnade där ute, och det är därför vi gärna tar emot tips, råd eller kanske ideér på framtida projekt? Eller tycket du det finns något som vi kan förfina, hör gärna av dig!

Det är nog enklast att klicka längst upp till höger under fliken ”kontakt” men du kan också testa att @matologi på antingen Twitter, Instagram eller Facebook!

Vi hörs!

/Matologi crew

Redaktionen

Matologi

Mattlogi består av en grupp vänner, som ogärna fortsätter vara lite anonyma. Men ansvarig utgivare, och tillika chefsredaktör, är Daniel Lange