Napoletansk pizza för Ugn/Grill/Stenugn

Detta receptet är ungefär lika nära en äkta neapolitansk pizza som du kan komma till den vedeldade, äkta, versionen. Utan att för den delen behöva upphäva din garanti för ugnen. Mjölsorten Caputo Tipo ”00”  är ett italiensk brödmjöl som används för att förbättra texturen, men det är inte nödvändigt. Regelbundet brödmjöl som exempelvis, Vetemjöl Special, fungerar också bra. Även om färgen på pizzan kommer att påverkas. Du kan läsa mer om mjölets betydelse här.

För bästa resultat, använd viktmätningar, inte volymen. Vilket även kallas för ”bakers percent” – Beskrivning för bakers percent (Länk till beskrivning i Grunder)

[

Curabitur in enim eu sem tempus imperdiet vitae a nunc. Duis sit amet magna eget nibh tristique lacinia a id lorem. Nam posuere nulla feugiat ipsum scelerisque, feugiat pharetra lectus pellentesque. Donec et hendrerit augue, at egestas mauris. Duis scelerisque ultricies accumsan. Ut semper urna sed nulla pharetra eleifend. Etiam quis eros eget metus viverra tincidunt sit amet eu ante.

Fusce sed nisi pharetra, hendrerit dolor vel, faucibus enim. Vivamus at venenatis arcu. Nullam viverra metus sapien, ac tempus ante eleifend et. Nam at commodo diam. Integer et placerat arcu, sit amet venenatis est. Praesent id dolor turpis. Pellentesque dui dolor, euismod et pharetra nec, egestas a ante. Curabitur pretium nisl a interdum fringilla. Nam ullamcorper mi ut varius blandit. Integer pretium elit eget nibh tincidunt, sed lacinia nisl scelerisque.

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *